Asgari ücrete yılda 4 kez zam yapılsın mı?
Yayın: 03.07.2026 · Güncellendi: 11.07.2026
Takip etmek için üye ol📊 Sandık vs Meydan
Oylar ile yorumlar aynı yönde mi?Sandık ve meydan aynı yönde: çoğunluk hem oy veriyor hem sesini yükseltiyor.
🥊 Şehir Düellosu
Bu konuda iki ili kapıştırBu konuda henüz yeterli şehir verisi yok.
Şehir Sıralaması
Yapılsın yüzdesine göre ilk şehirler
Market etiketi haftalık değişirken maaş yılda bir mi güncellenmeli? Twitter’ın bitmeyen kavgası.
Bu tartışma neden gündemde?
Yüksek enflasyon dönemlerinde yılda bir kez belirlenen asgari ücret, yıl ortasında eriyor; bu da zam sıklığı tartışmasını doğuruyor. Yılda dört zam isteyenler, market fiyatları haftalık değişirken maaşın yıllık kalmasının alım gücünü hızla erittiğini söylüyor. Karşı çıkanlar ise sık zammın işverene öngörülemez maliyet yükleyeceğini, fiyatlara anında yansıyıp enflasyonu besleyeceğini ve kayıt dışılığı artırabileceğini savunuyor.
Sonuçlar platformdaki oy ve yorumlardan oluşur; resmi anket veya nihai karar yerine geçmez.
En güçlü gerekçe
Yapılsın
"Beş dakika önce üye oldum, sırf buna oy vermek için."
4 beğeni
En güçlü gerekçe
Gerek Yok
"Bu anket trollendi bence, bu oranlar gerçekçi değil."
3 beğeni
İlgili başlıklar
Konu durumu
Yeni oylar ve yorumlar geldikçe bu başlığın nabzı değişebilir.
Güven notu
- Oy sayaçları her yeni oyda atomik olarak güncellenir.
- Konumu belirlenemeyen oylar haritada değil, Diğer bölgeler kutusunda gösterilir.
- Bu sonuçlar topluluk eğilimini gösterir; resmi anket veya nihai karar değildir.
Yapılsın
333 Oy
"Beş dakika önce üye oldum, sırf buna oy vermek için."
gezgin_35
1 hafta önceYorumları okuyunca ülkenin neden bu halde olduğunu daha iyi anlıyorum.
vergi_mukellefi
1 hafta, 6 gün önceBir kere denesek ne kaybederiz? Mevcut durum da çözüm üretmiyor.
Fiyatlar haftalık artarken maaşın yılda bir güncellenmesini savunmak için maaşının asgari ücret olmaması gerekiyor.
Her zam aynı hafta etikete yansıyor, kısır döngü. Çözüm zam sıklığı değil enflasyonu düşürmek. Grafik ortada.
"Uzun vadede düzelir" demek kolay, kira bu ay ödeniyor. Millet grafik yemiyor.
Bu yorumu çerçeveletip asmak lazım.
Yorum yazmak için hesap oluşturmalısın.
Oyun kaydedilir; yorum ve takip aksiyonları üyelik ister.
Üye ol